Havtornesaft

Ingredienser
1000 g havtorn
400 g sukker
1 L vand

Tilberedning
Havtorn og vand koges i en kasserolle ca. 5 min.
Saften hældes efterfølgende igennem en si.
Derefter koges saften op med sukkeret til den har den ønskede konsistens.

Saften kommes på flaske og køles ned.
 

NB. Kan fryses

Ny flot bog om havtorn, med mange spændende opskrifter.
 

OPSKRIFTER

Den friske let syrlige smag i havtorn er generelt god som modvægt til kød, fløderetter og sødt. Bæret kan desuden anvendes sammen, i eller til, et hav af andre lækre sager så som...

  • Gryderetter
  • Smooties
  • kager
  • Topping på morgenmadsprodukter
  • Friske bær på yogurt
  • Snaps
  • Marmelade
  • Kompot
  • Gele
  • Flødesauce
  • Fiskeretter
  • Marinering (fx af sild)
  • Smørrebrød - som pynt
  • Juice og saft
  • Ansigtsmasker
  • Cremer

Havtornesirup på din morgenmad

havtornesirup
Græsk yougurt med havtornesirup, hakkede hasselnødder og lækre nye danske jordbær!
 

Hanne's havtornemarmelade

Ingredienser
1800 gr havtorn

1000 gr syltesukker ( fra Dansukker)


Tilberedning

Bærrene skylles og blendes til passende konsistens.

Efterfølgende koges massen ca. 10 min. med syltesukkeret.

Den friske marmelade hældes på rene skoldede glas, som lukkes til med det sanmme.


Opbevares i køleskab

Lav din egen hjemmeside med mono.net