Ingredienser
1000 g havtorn
400 g sukker
1 L vand
Tilberedning
Havtorn og vand koges i en kasserolle ca. 5 min.
Saften hældes efterfølgende igennem en si.
Derefter koges saften op med sukkeret til den har den ønskede konsistens.
Saften kommes på flaske og køles ned.
NB. Kan fryses
Den friske let syrlige smag i havtorn er generelt god som modvægt til kød, fløderetter og sødt. Bæret kan desuden anvendes sammen, i eller til, et hav af andre lækre sager så som...
Ingredienser
1800 gr havtorn
1000 gr syltesukker ( fra Dansukker)
Tilberedning
Bærrene skylles og blendes til passende konsistens.
Efterfølgende koges massen ca. 10 min. med syltesukkeret.
Den friske marmelade hældes på rene skoldede glas, som lukkes til med det sanmme.
Opbevares i køleskab